Creatieve stad Rotterdam

Een creatieve stad in Nederland met wereldberoemde architectuur & musea, hippe cafés, de grootste haven van Europa en het aantrekken van veel ondernemers. Deze jonge en energieke stad wordt vaak overschaduwd door Amsterdam terwijl Rotterdam in werkelijkheid heel anders is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdween het oude stadscentrum door luchtbombardementen, maar Rotterdam kwam sterker terug met gedurfde en opvallende architectuur, zoals de Kubuswoningen en de Markthal.

Markthal

De Markthal van Rotterdam, geopend in 2014, is een herkenningspunt voor de stad geworden. Binnen deze 40 meter hoge hoefijzervormige markthal zijn tal van eetstalletjes en restaurants. De enorme glazen pui aan weerszijden houdt de kou buiten en is daardoor ook in de winter te bezoeken. Fruit, groenten en bloemen die op de markt worden verkocht, worden weergegeven als kunstwerken aan het plafond van de Markthal.

De buitenste ring zijn allemaal appartementen met een raam dat uitkijkt op de Markthal (wat gaaf!). Tijdens de avond of zonsondergang zal de Markthal binnen verlicht zijn en het vanaf het buitenplein ongelooflijk pittoresk maken. Als je het graag zonder mensen vastlegt, bezoek dan vóór openingstijd om 10.00 uur.

Depot – Een gigantische spiegel

Depot is een nieuwbouw onderdeel van museum Boijmans Van Beuningen. Het is het eerste depot ter wereld dat toegang biedt tot 151.000 kunstvoorwerpen! Het gebouw zelf is een 40 meter hoog gebouw bedekt met spiegels die de skyline van de stad weerspiegelen. Een absolute aanrader in Rotterdam!

Vintage winkelen

Als je van vintage shoppen houdt, moet dit je ding zijn in Rotterdam. Door de hele stad zijn kleine en grote vintage winkels die van alles verkopen, van kleding en accessoires tot schoenen en zelfs meubelstukken. Deze manier van duurzaam winkelen is erg populair en bovendien is het meestal veel voordeliger.

Loop de Kunstroute

Rotterdam en street art gaan hand in hand. Deze nieuwe ‘Capital of Cool’ heeft veel verborgen muurschilderingen in de stad die je kunt vinden door de locaties op Google Maps te volgen. je kunt dit doen door te wandelen, een fiets te huren of Felix, de elektrische scooter, te gebruiken.

Kubuswoningen

Huizen die in een hoek van 45 graden tegen elkaar leunen, zwevend boven de straat in het stadscentrum. Deze vreemde verschijning genaamd de Gele Kubuswoningen (Kubeswoningen) is de oudste (1977) en daarom het meest iconische ding om te doen in Rotterdam.

Bron: Goedkope Taxi