Je wilt Rotterdam bezoeken

Rotterdam is een modern-maar-historische beeld-perfecte stad in Nederland die je stukjes biedt van alles wat je leuk vindt aan reizen. We reizen om verschillende redenen. Velen van ons zwerven de wereld rond om te ontsnappen en nieuwe culturen te ontdekken, een geheel nieuwe keuken te proeven en avontuur te zoeken, naast andere dingen.

Het goede nieuws is dat je al deze dingen en meer kunt doen terwijl je hier bent. Hier zijn zomaar 10 top redenen om Rotterdam te bezoeken.

De beste vorm van ontsnappen en je onderdompelen in al het moois. De verbazingwekkende stadsarchitectuur van Rotterdam laat je binnenstappen in een heel nieuwe wereld.

Rotterdam werd in de Tweede Wereldoorlog hard gebombardeerd. In plaats van te herbouwen vond de stad zichzelf opnieuw uit en transformeerde het stadsplan en de skyline tot enkele van de beste en meest unieke van Europa. Een goed voorbeeld is de rij excentrieke Kubuswoningen.

Kubuswoningen

Van een afstand is de aanblik surrealistisch, alsof je naar een tijdschriftfoto kijkt. Architect Piet Blom ontwierp de kubuswoningen op Overblaak Development aan het eind van de jaren 1970 om op bomen in het bos te lijken. De excentrieke architect slaagde daarin.

De gele huizen worden bekroond met kubussen die onder een hoek van 45° gekanteld zijn en op een zeshoekige pyloon rusten. Een van de huizen is omgebouwd tot een museum, zodat je binnen kunt kijken en je kunt voorstellen hoe het is om in een modern architectonisch wonder te wonen. Elk huis is een echt woongebouw.

rotterdam markthal

Markthal

Markthal is de nieuw gebouwde markthal van Rotterdam die eruit ziet als een reusachtig omgekeerd hoefijzer. Het is echt een lust voor het oog. Je zou graag het schilderij op het plafond zien dat de “Hoorn des Overvloeds” heet, en dat eigenlijk een van de grootste kunstwerken ter wereld is.

Erasmusbrug

Je kunt de Erasmusbrug niet missen als je van het zuidelijke deel naar het noordelijke deel van de stad reist. Het is een van de langste bruggen van het land, die Rotterdam echt vertegenwoordigt als een van de meest iconische oriëntatiepunten van de stad.

De mensen hebben hem de bijnaam “De Zwaan” gegeven, omdat zijn opdoemende mast lijkt op de sierlijke hals van een zwaan. De Erasmusbrug, ontworpen door architect Ben van Berkel in 1996, is 800 meter lang en 139 meter hoog.

De Rotterdam

Voltooid in 2013, is dit een van de nieuwste architectonische wonderen van de stad. Vernoemd naar een van de oorspronkelijke schepen van de historische Holland Amerika Lijn, is De Rotterdam het grootste gebouw van Nederland en wordt nu een “verticale stad” genoemd. Het bestaat uit drie torens waarin hotels, restaurants, kantoren en woningen zijn ondergebracht. Het ontwerp van het gebouw is zo uniek dat je zou denken dat je naar een ander gebouw kijkt als je het vanuit een andere hoek bekijkt.

KUNST EN CULTUUR

Als je te voet of op de fiets door de stad toert, moet je niet verbaasd zijn dat je overal buiten beeldhouwwerken, installaties en straatkunst ziet. Rotterdam staat erom bekend de Nederlandse kunst en cultuur te belichten in zijn vele musea, waarvan het Museum van Boijmans Beuningen het populairst is.

Museum van Boijmans Beuningen

Dit is een van de oudste en bekendste musea in Nederland en een van de mooiste in heel Europa. Kom hier om een indrukwekkende permanente collectie te zien met werken van Rembrandt, Van Gogh, Monet, Mondriaan, Magritte en Dalí. Een hele tentoonstellingszaal in de surrealisme vleugel is exclusief gewijd aan de werken van Dalí, en toont een van de grootste collecties van zijn werken buiten Frankrijk en Spanje.

Het museum, dat in het Museumpark in de wijk Dijkzigt in Rotterdam ligt, dankt zijn naam aan zijn twee welwillende weldoeners, Frans Jacob Otto Boijmans, die in 1849 zijn persoonlijke collectie schonk, en de latere industrieel Daniël George van Beuningen. Het museum herbergt ook een fraaie uitstalling van beelden en decoratieve kunst

Bron: Taxi Rotterdam Schiphol